This post is also available in: English (Engels)

Douwe Dedecker had sinds het begin van het WSK 2019 seizoen al vaak laten zien hoe sterk hij was, maar pech of moeilijke omstandigheden hadden hem weerhouden van een resultaat in verhouding met zijn talent en inzet. Afgelopen weekend beheerste de jonge Belg het snelle en bochtige circuit van South Garda waarbij zeer warme weersomstandigheden de uitdaging in het altijd zeer competitieve 60 Mini peloton nog zwaarder maakten.

Het weekend begon goed met de beste reekstijd in de Kwalificaties, een prestatie die hem in staat stelde aan de kop van zijn groep te starten in de Kwalificatiewedstrijden, waar hij vrijwel onverslagen bleef met vier overwinningen en een tweede plaats.

© FM Images

Zaterdagavond was hij voorlopig leider in zijn categorie. Hij startte zijn Prefinale vanuit pole positie en bleef op kop tot aan de aankomst zondagochtend, waardoor hij zijn voorsprong voor de laatste race van het weekend kon behouden.

De Finale werd een nieuwe demonstratie van Douwe die de beste start nam en tien rondes lang een foutloze race reed. Ondanks de hete adem van zijn rivalen behield hij zijn zelfbeheersing en reed hij over de finishlijn als overwinnaar. Hij behaalde zijn eerste overwinning in de WSK-reeks aan het einde van een weekend waarin snelheid, een goed voorbereide uitrusting en perfecte circuitcondities bijdroegen aan zijn klinkend succes!

“Ik had een perfect weekend” vertelde hij. “We wisten dat de snelheid er was, maar omwille van één of andere reden, had ik tot nu toe niet geen goed resultaat behaald. Bedankt aan iedereen om in mij te geloven en me gemotiveerd te houden! Ik behaalde mijn eerste overwinning in WSK, hopelijk de eerste van een lange reeks!”

Dankzij zijn eerste overwinning dit seizoen, klom Douwe naar de derde plaats van het algemeen klassement, op slechts 22 punten van de voorlopig leider. Met het puntensysteem in de WSK-wedstrijden, die de winnaar een maximum aantal van 153 punten toekent (13 voor de kwalificatierondes, 60 voor de prefinale en 80 voor de finale), heeft hij nu een goede kans de Finale van de 2019 WSK Euro Series die ‘s nachts plaatsvindt op de Adria International Raceway te winnen.

Douwe rijdt nu naar de laatste fase met Team Driver Racing Kart aan het stuur van zijn Kart Republic chassis en door KVS voorbereide motoren. Hij zal nog van de ondersteuning en training van Rick Dreezen en mecanicien Tom Stevens genieten.